Нови сътресения, включващи преходен президентски съвет, който ще отговаря за избора на

...
Нови сътресения, включващи преходен президентски съвет, който ще отговаря за избора на
Коментари Харесай

Смъртни заплахи и опасения за сигурността възпрепятстват създаването на съвет, който ще избере следващия лидер на Хаити

Нови разтърсвания, включващи преходен президентски съвет, който ще дава отговор за избора на новия водач на Хаити, провокираха вълна от срещи с водачи на Карибите и публични лица от Съединени американски щати, Канада и Франция, споделиха публични лица в понеделник.

Съветът към момента не е положил клетва заради опасения по отношение на сигурността на своите членове, наред с други неща, районен чиновник, който беше не е акредитиран да приказва с медиите, сподели Асошиейтед прес при изискване за анонимност. Служителят е основан в Гвиана, която служи като централа на районния търговски блок, прочут като Caricom, който оказва помощ за основаването на преходния съвет.

Забавянето в основаването на съвета идва, така като бандите не престават да започват офанзиви в столицата на Хаити. От 29 февруари въоръжени лица опожариха полицейски сектори, откриха огън по основното интернационално летище, което остава затворено, и щурмуваха двата най-големи пандиза в страната, освобождавайки повече от 4000 пандизчии. <...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР